Onze markten

Expert in vele markten

Bunzl opereert in 6 verschillende markten. Met de 10 bedrijfsmerken in Nederland bieden wij expertise in elk van deze 6 sectoren. Dat biedt jou niet alleen de expertise uit jouw markt of vakgebied, maar biedt je ook een eenvoudige doorstroom naar aanvullende producten of diensten uit andere sectoren. Een goed voorbeeld is de anti-snij handschoenen uit onze safetytak die je ook kunt inzetten in jouw horecakeuken, of de koelelementen en bijbehorende verzenddoos naast jouw non-food disposables. Je vindt het allemaal onder de Bunzl paraplu.

Internationaal is onze marktvertegenwoordiging als volgt ingedeeld:

Supermarkten

Binnen Nederland bedienen we de supermarkten vanuit Bunzl Retail & Industry. Zij bieden een breed assortiment aan producten variërend van broodzakken tot aan de flessen voor de verse sap automaten, van de draagtas voor de eindconsument tot schoonmaakproducten en kantoorartikelen. Bunzl Retail & Industry levert aan klanten als Coop en Jan Linders, duurzame samenwerkingen boordevol innovaties. Wist je dat de welbekende verse jus automaten mede ontwikkelt zijn door Bunzl Retail & Industry? En dat de broodzakken met gaatjes waarin je croissant zo lekker vers blijft, ook door Bunzl & Indrustry is ontwikkeld? Een proactieve marktspecialist die maatwerk levert.

Foodservice

Food is een brede sector en in Nederland hebben we dan ook meerdere werkmaatschappijen die hierin gespecialiseerd zijn. Te beginnen met Bunzl Foodservice, de specialist die levert aan restaurants, take aways, hotels en de vrijetijdssector. Met klanten als Efteling, Citizen M, Vermaat en Deliveroo is meteen duidelijk dat Bunzl Foodservice kennis van zaken heeft. De proactieve houding en kennis rondom duurzaamheid maakt ze een waardevolle partner voor hun klanten. Het assortiment van Bunzl Foodservice bestaat onder andere uit disposables, tableware en hotel cosmetics.

Ook Coolpack houdt zich bezig met food. Coolpack levert namelijk koelelementen om voedsel, maar ook medicijnen en bloemen, gekoeld te kunnen transporteren. Ontzettend belangrijk om niet alleen verspilling tegen te gaan, maar ook met oog op gezondheid. Er is dan ook een breed aanbod waarbij elk koelelement aan product specifieke eisen voldoet.

Retail

Retail bestaat tegenwoordig uit zowel fysieke winkels als e-commerce. Op beide vlakken is Bunzl in Nederland goed vertegenwoordigt. Om te beginnen met Worldpack, leverancier van niet handelsgoederen voor retailers offline en online in heel Europa. Worldpack levert goederen en added value services aan internationaal bekende merken als Dyson, Adidas, JD Sports, Scotch & Soda,  en Vans. Dat doen ze door niet alleen ieder product te leveren dat men op de winkelvloer nodig heeft, maar ook door veel producten te voorzien van branding en de totale ontzorging op gebied van sourcen, consolideren en leveren.

Janssen Packaging heeft de focus liggen op e-com. Met klanten als bol.com, Bijenkorf en Kruidvat zijn zij een gevestigde naam in deze sector. Van ontwerp tot realisatie maken zij unieke producten. Samen met de klant kijken ze naar duurzame mogelijkheden om verscheping van lucht en onnodig veel materiaal gebruik te voorkomen zonder aan kwaliteit en stevigheid in te boeten. Zeker weten dat jij wel eens een doosje van Janssen in je handen hebt gehad.

Safety

Persoonlijke beschermingsmiddelen liggen vandaag de dag in ieder huishouden, maar deze sector was voor Covid al groeiende. Veiligheid in de uitvoer van je werk wordt steeds belangrijker. In Nederland hebben we onder de Bunzl vlag meerdere specialisten op dit gebied. Zo biedt Majestic werkelijk alles dat te maken heeft met veilig werken. Zij zorgen dat jij na een dag werken weer veilig naar huis kunt. Of het nou gaat om een helm, valbeveiliging, handschoenen, kleding of mondmaskers, Majestic heeft het in huis. Ook ontwikkelt Majestic zelf producten om nog beter te voldoen aan specialistische vraag. Zo hebben ze naast A-merken als 3M, MSA en Havep het eigen merk Oxxa dat dagelijks groeit.

Ook Allshoes opereert in de Safety markt. De naam zegt het al, hun focus ligt op de safetyschoenen. Waar dit vroeger vooral functionele items waren is dit vandaag de dag een heus fashionitem op de werkvloer. Allshoes weet als geen ander hoe ze fashion en veiligheid moeten combineren. Naast het brede assortiment aan merken hebben ook zij eigen labels om aan de veranderende vraag uit de markt te kunnen voldoen. De bekendste voorbeelden daarvan zijn Redbrick en Grisport.

Een andere sector waarbij veiligheid van enorm belang is, betreft de markt van ingeslotenen. Dat geldt met name voor gevangenissen, psychiatrische (zorg)instellingen, maar ook voor jeugdzorginstellingen en asielzoekerscentra. De Ridder is absoluut specialist op dit gebied. Het assortiment is enorm breed en loopt van molestbestendige meubelen naar doorzichtige tandenpasta, van kant en klare DNA kits naar maxi cosi’s en luiers voor de allerkleinsten. De Ridder is innovatief en flexibel in het reageren op de steeds weer wisselende vragen uit de markt en mede daarom steeds opnieuw dé partner voor velen waaronder de overheid.

Health

Sinds Covid-19 zijn we ons écht allemaal bewust van het belang van gezondheid en voorkomen van besmettingen. Voor de sector Health is dit altijd al één van de belangrijkste pijlers geweest. King is een begrip in deze markt. Ze zijn dé partner voor facilitaire en medische oplossingen, of je nu een schoonmaakmiddel, mondkapje, steriele instrumenten of een duurzaam wegwerpbekertje nodig hebt, King heeft alles in huis. Daarnaast biedt King volledige ontzorging aan waarbij ze de spullen niet alleen afleveren, maar het zelfs in de kast op de plank leggen. Zo kunnen klanten focussen op wat er echt toe doet!

Cleaning & Hygiene

Quality Services biedt totaaloplossingen op het gebied van hygiëne. Duurzame oplossingen die verder gaan dan het product. De focus ligt op concepten waarbij de cirkel wordt gesloten en het simpele gegeven om de effectiviteit van hun diensten zo hoog mogelijk te maken. Zo verzorgen zij voor vele scholen, bedrijven, zorg- en overheidsinstellingen droogloopmatten en de continue aanvulling en vervanging van de dameshygiëne, zeep, luchtverfrisser en hygiënepapier.