Ons businessmodel, jouw succes

Wat doen we nou precies?

Wat alle bedrijven onder de Bunzl paraplu met elkaar gemeen hebben is het businessmodel. Een model gebaseerd op inkoop, consolidatie en levering van al die items die jij dagelijks nodig hebt om jouw bedrijf te openen, maar waar geen prijskaartje aan hangt. Ofwel de sourcing, consolidatie en distributie van niet-handelsgoederen. We bevinden ons dus in het midden van de keten van producent naar eindgebruiker.

Source

Consolidate

Deliver

Natuurlijk doen we meer dan dat alleen, want met meer dan 150 jaar ondernemerschap, 20.000 collega's wereldwijd en hubs over 5 continenten zitten we op een (ijs)berg van kennis, die we natuurlijk met jou delen.  We nemen je graag mee in ons businessmodel en de waarde die wij voor jou toevoegen.

Sourcing

Voor ons begint het proces met verantwoorde, wereldwijde sourcing. Operend op 5 continenten en met een eigen kwaliteitskantoor in Shanghai weten we altijd wat er speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste innovaties. Dat betekent dat je van ons mag verwachten dat we ook jou regelmatig verrassen met nieuwe producten of verbeterde productieprocessen. Duurzaam staat bij Bunzl hoog in het vaandel en dat weten onze producenten en leveranciers ook. Zij tekenen onze Code of Conduct, of internationale gedragscode, waarbij zij garanderen om geen mensen- en kinderrechten te schenden. Maar onze gedragscode gaat verder dan dat. We eisen een gezonde en veilige werkomgeving voor hun werknemers, een betaling van minimaal het lokale minimum loon en voldoende rusttijden. Natuurlijk is kinderarbeid uit den boze.

Onze werknemers zijn de belangrijkste schakel in de naleving van de gedragscode en worden bij hun indiensttreding en regelmatig daarna getraind op de inhoud. Voor hen is de gedragscode tevens een leidraad voor correct, ethisch gedrag en professioneel handelen, en daarmee leidend voor de samenwerking met onze leveranciers.

Daarnaast voeren we audits en reviews uit bij onze leveranciers. Bij de start van een samenwerking en daarna elke 2 jaar tenzij er een vermoeden ontstaat dat extra controle nodig is. Deze audits en reviews vinden plaats binnen reguliere openingsuren en de leverancier verplicht zich om ons toegang te verlenen tot hun boekhouding en documentaties. Leveranciers die niet voldoen aan de voorwaarden, krijgen de mogelijkheid om binnen een redelijke termijn die aanpassingen te doen die nodig zijn om aan de voorwaarden te voldoen. Wanneer een leverancier vervolgens nog niet voldoet, of wanneer er onacceptabele praktijken worden vastgesteld gedurende een audit of review, zoals opgesteld in de werkomstandigheden en de mensenrechten sectie van de Code of Conduct, of wanneer we reden hebben te geloven dat de leverancier te weinig of niet voldoende moeite doet om correcties te realiseren, behouden wij het recht om gepaste maatregelen te nemen. Gepaste maatregelen kunnen zijn het stopzetten van orders, verminderen van orders, annuleren van orders of verbreken van de zakelijke relatie.
In het geval van dat laatste, zorgen wij er natuurlijk voor dat jouw order ergens anders wordt ondergebracht. Alleen op deze manier ben je echt verzekerd van verantwoord gesourcte producten.

De volledige Code of Conduct is (in het Engels) beschikbaar via https://www.bunzl.com/sustainability/policies.aspx
Deze Code of Conduct voldoet tevens aan de Verklaring van de Rechten van de Mens (Verenigde Naties), en aan de lokale wet- en regelgeving.

Consolidatie

Consolidatie biedt tal van voordelen. Voor jouw persoonlijk is 1 leverancier eenvoudiger te beheren dan 10. Het is duidelijk welke afspraken je hebt en waar je moet zijn met vragen, maar ook bouw je een band op waarbij die ene leverancier nog beter op jouw wensen weet in te spelen. Want hoe fijn is het om ontzorgt te worden? Als je niet 10 losse administraties bij hoeft te houden? Wanneer jouw contactpersoon proactief advies uitbrengt of zelfs proactief support bij die ene deadline of dat budget dat je moet halen? Die raportages maakt en van daaruit komt met besparingsideeën?

Want consolidatie kan je buiten gemak ook flinke kostenbesparingen opleveren. Een assortimentsrationalisatie bijvoorbeeld, levert vaak al snelle besparingen op. Producten die dubbel worden ingekocht in net een andere variant, producten die nog bij jou op de plank liggen, maar eigenlijk niet meer lopen en producten die inmiddels ingekocht kunnen worden met een betere prijs-kwaliteitsverhouding.

Maar zeker niet te vergeten en onderschatten is het effect van consolidatie op het milieu. Meer producten in 1 bestelling bij een partner die goed kijkt naar het meest efficiënte en duurzame vervoer scheelt jaarlijkse een flink aaantal ritten!

Distributie

Van losse pakketjes tot volle containers, lokaal of internationaal, Bunzl levert waar jij dat wilt op de tijd die jou past. Tot in het warehouse, op het cross dock, in store of tot op de plank in de kast, geen vorm is ons onbekend.

Natuurlijk zorgen wij voor import en export papieren, verschepen we altijd zo efficiënt mogelijk en is alles goed verzekerd onderweg.

Added value services

Added value services, ofwel: de extra's. Naast de enorme ervaring die we hebben en de expertise in ieder van de markten die we bedienen zit de toegevoegde waarde natuurlijk in wat wij doen met die expertise en hoe wij ons extra inzetten voor jou. Dat verschilt natuurlijk per bedrijf. Geen markt of klant is hetzelfde en we leveren graag maatwerk bij Bunzl. Maar al onze bedrijven zitten boordevol ondernemerschap en zijn daardoor continu in ontwikkeling om te zorgen dat niet alleen de klantvraag van vandaag feilloos wordt ingevuld, maar we ook klaar zijn voor de vragen van morgen.

We delen onze kennis graag, of dat nu productkennis is, kennis rondom productie, wet- en regelgeving of duurzaamheid. Je mag van ons verwachten dat we up to date zijn en ook jouw proactief informeren. Daarbij brengen wij altijd het eerlijke verhaal maar laten de uiteindelijke keus natuurlijk aan jou. Wij zorgen voor alle informatie zodat jij een keuze kan maken die past bij jou en je organisatie.

We zijn gewend om buiten onze eigen kaders te kijken. Dat betekent dat onze service niet stopt bij ons eigen assortiment of onze eigen dienstverlening. Met een netwerk als het onze kunnen we zowel horizontaal als verticaal in de keten met jou samen verder kijken. Of het nu gaat om een product dat niet in het huidige assortiment zit of helpen bij het circulair maken van jouw organisatie, we helpen je graag.

Kies je voor Bunzl dan kies je voor zekerheid. We zijn een solide organisatie en onze positie op de FTSE100 lijst garandeert dat we onze zaken op orde hebben. Onze lat ligt hoog.

Onze waarden

connect_without_contact

Klantfocus

offline_bolt

Adaptief

security

Betrouwbaar

emoji_objects

Creatief

animation

Transparant

group_add

Divers